Известие

Collapse
No announcement yet.

врати

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• врати

Здравейте,

Имам проблем с вратите, при висока скорост започват да вият ужасно (двете предни) направо музиката в купето не се чува, както и при затваряне и на четирите се вижда как дават откат.

Може ли някой да ме посъветва как и къде може да се отстрани този проблем?
    ONYX
    ALFA 146/ 1.6 Boxer

Мааани ги ... д*а и врАти
    Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Нещо не разбрах какъв откат, но ако не ти се затварят плътно - планките които са закрепени на вратите се регулират. Развиваш ги със шестограм и ги мърдаш навътре, аз моите така ги притегнах.
      146 1.6 Boxer '96

Comment

Не разбирам как вратите вият при висока скорост. Предполагам, че тропат. Ако е така, това значи, че имат луфтове и трябва да ги регулираш по описания в предното мнение начин.
        Alfa 146 Junior 1.4 TS 16V '97

Comment

Първоначално публикувано от Detron
          Не разбирам как вратите вият при висока скорост. Предполагам, че тропат. Ако е така, това значи, че имат луфтове и трябва да ги регулираш по описания в предното мнение начин.
          Не вият вратите естествено, просто при голяма скорост вътре се шибат ветровете и чуваш не музика ами изгладняла глутница вълци. Щом дават и откат значи мигат за се поприберат навътре още както nikola_n е написал. На 145-6 не знам, но при 155 регулатора е на колонката. Като го прибереш навътре воя се появява над 180, но се мъчиш с отварянето на вратата и обикновено зимата (естествено) сменяваш външна лява дръжка. Ако го регулираш така, че вратата да се отваля лесно и да се затваря мазно и готино воя се включва след 130 при мен. В този случай, ако някой го интересува ще щракна как съм си решил проблема.
          75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
          155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
          FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
          Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Ще съм ти благодарен, ако споделиш.......
            ONYX
            ALFA 146/ 1.6 Boxer

Comment

Снимка 2
              Снимка 3

Депроново въже (използва се за подпълване на дълбоки фуги в строителството, с различни дебелини според широчината на фугата), яка двойно-залепваща лента, силикон и хартиено тиксо (при използването на силикона ще ти е нужно). Първото си мисля, че не се намира много лесно, но иначе струва стотинки метъра. Двойно-лепящата също е важно да не е от евтините, че става нон-стоп подлепяне.
              Принципно ако е малък луфта е много по лесно да се използва готова уплътняваща лента за прозорци. Лошото при нея е, че двойно-залепващата и лента е пълен боклук и се разлепя постоянно и е само в 2 цвята - бял и кафяв.
              БТВ На "оСтавиЯ" има на това място фабрично уплътнения с канал.
              75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
              155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
              FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
              Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

То хубаво ма 146 няма нищо общо И обикновенно проблема е от сплескани и скъсани уплътнения Определено с регулиране ще стане само по-зле включително ще се разминат и ръбовете на вратите и калниците
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
                X